Totalt antall sidevisninger

torsdag 1. august 2013

Charlie Bone

September: Charlie Bone

Charlie Bone er en magisk fantasyserie. Et godt alternativ når savnet etter Harry Potter blir for stort, eller du bare vil ha en spennende serie å begynne på. Serien er morsom, mørk og full av magi. I alt består serien av 8 bøker. Den første boka på norsk kom ut i 2007 og det jobbes med å få oversatt alle bøkene. Serien er oversatt til hele 17 språk og er blitt en suksess verden over. Forfatteren er den engelske Jenny Nimmo.

I Charlie Bone-serien møter vi 10 år gamle (i første bok) Charlie som oppdager at han kan høre mennesker i fotografier snakke. Denne evnen fører han til det spesielle Blaars Akademiet, hvor han møter flere barn med helt spesielle evner. Det er mange problemer som møter Charlie, blant annet Akademiets kontrollerende behov og konflikter fra fortiden.

Den første boka i Charlie Bone-serien heter Midnatt for Charlie Bone.

I Midnatt for Charlie Bone oppdager Charlie at han kan høre personer på fotografier snakke. Han prøver å skjule evnen sin, men de fæle tantene hans finner det ut og de er overlykkelige. Charlie blir sendt til Blaars Akademiet, hvor han vikles inn trøbbel. Det blir ikke bedre at tantene hans henger over han heller…

En spennende førstebok som suger deg inn og etterlater et ønske om mer, når boka er ferdig lest. Handlingen er skummel, mørk, morsom, actionfylt og neglebitende spennende. Litt Harry Potter-aktig, men med mange vendinger i motsatt retning.


Passer fra 9-10 år og oppover (gjerne i bestemoralder).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar